Winnaar 39e Rotterdam Promotieprijs

Hostel Room

Twee jonge ondernemers, Monique Segeren en Mirjam Verschoor, hebben Rotterdam bij vooral buitenlandse jongeren ongekend op de kaart gezet. Na hun studie trokken zij met hun rugzakken de wijde wereld in.

Het was een ontdekkingstocht en na terugkomst in Rotterdam begonnen de twee backpackers samen hun eigen hostel in het steeds meer swingende Scheepvaartkwartier. Een monumentaal scheepvaartkantoor uit 1923 paste perfect bij de plannen om het hostel een Rotterdamse uitstraling te geven, met de nuchtere naam ROOM. (De eigenaressen spreken het bij voorkeur uit op z’n Nederlands.)

Het hostel heeft zestien unieke themakamers waar zo’n negentig jonge mensen kunnen overnachten. Mede dankzij studenten van een kunstzinnige opleiding die met verrassende ideeën voor de kamers kwamen ontstonden bijzondere interieurs in het historische gebouw. Een locatie dichtbij de haven, tussen Euromast en Erasmusbrug en vriendschap met een vriendin: zijn dat wel de meest ideale omstandigheden om een bedrijf mee te starten? Mirjam en Monique zagen het samenwerken juist ook daar wel zitten en ze hebben het idee voor een hostel gerealiseerd op die prachtige plek met toeristische attracties in de buurt en het centrum op loopafstand. Hun droom om een hostel in Rotterdam te beginnen is werkelijkheid geworden. En het resultaat is fenomenaal. Het is meer dan een jeugdherberg: het is een heus themahostel.

ROOM richt zich vooral op jonge, individuele reizigers tussen achttien en vijfendertig jaar. Zij reizen alleen en vinden bij ROOM het typisch Nederlands gevoel van welkom zijn en van gezelligheid. Monique en Mirjam organiseren thema-avonden waarbij de gasten zich prima vermaken. Zodoende wordt de liefde voor reizen en ontspanning op een unieke manier samengebracht. Het streven van ROOM is dan ook: we bieden op gunstige voorwaarden een thuis, ver van huis. Bij de vele buitenlandse bezoekers prijkt het nu al bovenaan hun favorietenlijstjes.

‘Niet praten maar doen.’ Met deze nuchtere mentaliteit hebben de dames van ROOM grote resultaten weten te bereiken. Daadkracht en moed zijn eigenschappen die Monique en Mirjam in ruime mate in huis hebben. Er was moed en daadkracht voor nodig om te komen waar ze nu zijn. Ze hebben wilskracht en doorzettingsvermogen getoond om uitdagingen aan te gaan en problemen het hoofd te bieden. Ze zijn hierin een voorbeeld voor jonge, startende ondernemers.

ROOM mocht al eerder (inter)nationale prijzen in ontvangst nemen:
• Best Staff World Wide (Hostelbookers)
• Cleanest Hostel World Wide (Hostelbookers)
• Leukste hostel van Nederland (Hostelworld)
• Tweede Ketelbinkie Ondernemersprijs 2008
• Ketelbinkie Koffie Award in de categorie Hotels 2010
Daar komt dan nu de negenendertigste Rotterdam Promotie Prijs bij.

Club 25 en het bestuur van de Stichting Rotterdam Promotie Prijs, geadviseerd door een speciale jury, hebben unaniem besloten de Rotterdam Promotie prijs 2011 toe te kennen aan Hostel ROOM. Met grote dank voor de ongekend vele, innovatieve en positieve internationale promotionele activiteiten met name gericht op jonge bezoekers aan de stad en voor hun opmerkelijke dienstverlening aan Rotterdam.

Rotterdam, 17 februari 2012

Wil je weten welke winnaars er nog meer zijn?

Meer weten?