Wie zijn wij?

Club 25 is een informeel gezelschap van rond de zeventig Rotterdammers. Hun doel is om als netwerk en ‘vriendenclub’ – met ieders contacten en netwerken – de promotie van Rotterdam te ondersteunen en bevorderen.

Ruim vijftig jaar geleden  (in 1969) kwamen vijfentwintig Rotterdammers uit de journalistiek en de PR/Voorlichting in het Hulstkampgebouw bij elkaar.  Zij waren het met elkaar eens dat er wel veel aandacht was voor de promotie van de haven, maar dat de promotie van de stad zelf niet zulke hoge ogen gooide. Met elkaar besloten ze om een ‘vriendenclub’ op te richten die iedere maand bij elkaar zou komen om te praten over allerlei zaken die Rotterdam als stad aantrekkelijker zouden maken om te promoten. Dat werd Club 25.

Club 25 te gast op het ss Rotterdam

Later is ook de promotie van de haven aan de doelstelling van Club 25 toegevoegd onder het motto : ‘stad en haven horen onlosmakelijk bij elkaar’.

De leden laten zich tijdens hun bijeenkomsten ‘bijlichten’ door deskundigen uit eigen kring of van buiten. Ze bezoeken allerlei bedrijven. organisaties en instellingen die (kunnen) bijdragen aan de bekendheid van Rotterdam. En zij zetten hun eigen netwerken en dat van Club 25 in om die bekendheid te vergroten, en zo de promotie van Rotterdam een ‘opkontje ’te geven.

Club 25 heeft geen rechtspersoonlijkheid en al in de eerste bijeenkomst werd vastgelegd dat de verkregen informatie als achtergrondkennis zou dienen en er geen publiciteit zou plaatsvinden. De leden besloten ook dat zij als Club niet naar buiten zouden treden. Lid worden gaat op uitnodiging.

In 1971 kreeg de Club er behoefte aan om eens per jaar toch naar buiten te treden. Dat gebeurde door het uitreiken van de Rotterdam Promotieprijs aan een persoon of organisatie die volgens de Clubleden in dat jaar veel heeft bijgedragen aan de goede naam van Rotterdam als stad en haven.

De Promotieprijs wordt ieder jaar uitgereikt door de burgermeester in de Burgerzaal van het Stadhuis.

 

Burgemeester Aboutaleb reikt de Rotterdam Promotie Prijs uit aan Roland Wondolleck, directeur van luchthaven Rotterdam The Hague Airport.

Club 25 te gast bij Boekhandel Donner in 2018.

Club 25 in actie

Benieuwd naar onze activiteit Rotterdam Promotie Prijs?

Meer weten?