Winnaar 41e Rotterdam Promotieprijs

Luchthaven Rotterdam The Hague Airport

Luchthaven Rotterdam The Hague Airport is een economische motor van de regio. De luchthaven bedient op efficiënte wijze de zakelijke én toeristische markt.

De organisatie combineert een breed politiek en  maatschappelijk draagvlak voor haar activiteiten met loyaliteit van passagiers, ketenpartners, medewerkers en andere betrokkenen. Milieubeleid en maatschappelijk ondernemerschap hebben prioriteit. Rotterdam The Hague Airport is een schoolvoorbeeld van een innovatieve organisatie die in sterke mate bijdraagt aan de promotie van de stad Rotterdam in binnen- en buitenland.

Burgemeester Aboutaleb reikt de Rotterdam Promotieprijs uit aan de heer Wondolleck, directeur Rotterdam The Hague Airport.

Van het ooit met sluiting bedreigde en feitelijk failliete ‘Zestienhoven’ heeft de luchthaven zich in de afgelopen jaren ontwikkeld tot het inmiddels succesvolle Rotterdam The Hague Airport. De luchthaven is zakelijk een speler van importantie in de metropoolregio Rotterdam – Den Haag en daarnaast een belangrijke vestigingsplaatsfactor voor internationaal opererende bedrijven, organisaties en instellingen in heel Zuidwest-Nederland. Ook op het gebied van inkomend toerisme speelt de luchthaven een rol van belang. Op basis van service, onderscheidende gastvrijheid en betrokken medewerkers bedient de luchthaven op efficiënte wijze de zakelijke én toeristische markt. De sterke groei van het aantal lijnverbindingen van en naar ‘Rotterdam’ ondersteunt niet alleen de economische motor van de regio, het maakt ook het vliegen in de vrijetijdsfeer steeds aantrekkelijker.

De directie van de luchthaven volgt economische ontwikkelingen in binnen- en buitenland alert en anticipeert daarop door voor de regio relevante verbindingen en luchtvaartpartners  aan te trekken. Naast een breed politiek maatschappelijk draagvlak voor haar activiteiten mag de luchthaven zich verzekerd weten van loyaliteit van passagiers, ketenpartners, medewerkers en andere betrokkenen.
Een over vele jaren gevoerd consistent en coherent beleid, gericht op de belangen van de luchthaven op zich, maar vooral óók op die van de samenleving in de meest ruime zin van het woord, vormt de basis voor aanzienlijke successen zoals een sterke en zeer positieve beeldvorming over de activiteiten van, op en rond de luchthaven. De compromisloze keuze voor kwaliteit en veiligheid op ieder gebied was en is nog altijd de solide basis van dit beleid en het daaruit voortvloeiend succes.

“De luchthaven is zakelijk een speler van importantie in de metropoolregio Rotterdam.”

Voor regiobewoners vormt Rotterdam The Hague Airport het vanzelfsprekende instappunt voor zowel zakelijke als  privé reizen. Ook in het buitenland weten Rotterdam The Hague Airport en haar vliegende partners zich voor Rotterdam, Den Haag en onze regio effectief in te zetten, getuige de jaarlijkse groei van het aantal inkomende buitenlandse toeristen. Ondanks de gestage groei blijft de door iedereen geroemde look and feel van Rotterdam The Hague Airport te typeren als warm, gastvrij, overzichtelijk en vooral snel en efficiënt. In binnen- en buitenland is de luchthaven in de afgelopen jaren regelmatig onderscheiden op aspecten als beleidsvisie, veiligheid, effectieve marketing en communicatie en natuurlijk het alom geroemde comfort en gemak voor haar reizigers.

Dat ook een veilige luchthavenexploitatie en een gedegen, milieubeleid op de prioriteitenlijst staan complementeert het beeld van een resultaatgerichte, harmonieuze, integere bedrijfsvoering. Rotterdam The Hague Airport heeft ook overigens haar maatschappelijke functie goed begrepen. De aan jonge mensen aangeboden scholings- en opleidingsprojecten vormen naast de als waardevol  – want zeer informatief – beoordeelde burenavonden, educatieve trainingen etc. het tastbaar bewijs.

Met toekomstgerichte blik wordt constant gewerkt aan infrastructurele verbeteringen, met name op het gebied van bereikbaarheid, zowel per auto als per openbaar vervoer om zo stad en achterland nog beter te kunnen bedienen. Doorzettingsvermogen, verstand van zaken en goede contacten komen ook hier van pas.

Rotterdam The Hague Airport is een schoolvoorbeeld van een innovatieve organisatie die in sterke mate bijdraagt aan de promotie van de stad Rotterdam in binnen- en buitenland. Het bestuur van de Stichting Rotterdam Promotie Prijs heeft op voordracht van de leden van Club 25 daarom besloten de Rotterdam Promotie Prijs voor het jaar 2013 toe te kennen aan Rotterdam The Hague Airport.

Wil je weten welke winnaars er nog meer zijn?

Meer weten?