Winnaar 47e Rotterdam Promotieprijs

Donner ontvangt de 47e Rotterdam Promotieprijs als vanouds in de Burgerzaal

Donner ontvangt de 47e Rotterdam Promotieprijs als vanouds in de Burgerzaal

Rotterdam, 4 juli 2022 – Na een dichterlijke opening van het programma door Anne Vegter, stadsdichter van Rotterdam, werd prijswinnaar Donner van de Rotterdam Promotieprijs 2019 verder bejubeld door Marcel Möring, auteur. Burgemeester Aboutaleb overhandigde na een lovende inleiding dé prijs waarmee personen, of bedrijven beloond worden voor de manier waarop zij de stad Rotterdam promoten. In een interview na afloop zei de burgemeester hierover: “Donner is een buitengewoon terechte winnaar want zij komen van ver; Donner is niet zomaar een boekwinkel, het is een instituut dat enorm bijdraagt aan het bestendigen van de identiteit van Rotterdam en daarmee is Donner niet weg te denken uit de stad. Het is een beetje de Maas, Feijenoord, Centraal station, Euromast…Donner!”

De Directie en medewerkers van Donner straalden van trots toen zij toegesproken en gehuldigd werden in de Burgerzaal. De 47e editie van de Rotterdam Promotieprijs was bedoeld over het jaar 2019. Dat Club 25, initiator van deze prijs, pas in 2020 over kon gaan tot de uitreiking, had alles te maken met de bekende C-reden. Nét, toen de uitnodigingen verstuurd waren in maart 2020, veranderde de wereld en werden alle events, waaronder onze prijsuitreiking, afgelast. Des te fijner is het dat de beoogde prijsuitreiking uit 2020, na eerdere pogingen om dit te doen, vandaag wél doorgang kon vinden. Op het vertrouwde niveau en op de plek waar de uitreiking al 47 jaar plaatsvindt. Donner wachtte geduldig en werd daarvoor méér dan beloond met vele rake woorden, muzikaal omlijst door ‘The Amazing Stroopwafels’. En afgeblust met de traditionele receptie na afloop, aangeboden door het gemeentebestuur van Rotterdam.

Marcel Möring

The Amazing Stroopwafels

Gememoreerd werd dat er in de afgelopen 2 jaren veel gebeurd is in de wereld. Zo ook in Rotterdam: in 2020 -op de beoogde uitreikingsdag- lag de Coolsingel nog volledig open en werden we gewaarschuwd voor verschillende werkzaamheden en heftige geluidsoverlast. De Coolsingel is inmiddels helemaal prachtig en echt áf met Donner, prijkend als een pareltje aan die nieuwe Coolsingel. Een zeer grote aanwinst voor de stad én voor de Coolsingel. Naast boekhandel is Donner ook nog eens hét podium met aandacht voor cultuur. Op de literaire markt is dit zelfs de enige plek waar continu activiteiten geprogrammeerd worden. Wij zijn onder de indruk van Donners agenda want het is knap om dag in dag uit een literair programma te bieden. Een waardige winnaar dus die de Coolsingel extra mooi maakt. Arjanne bedankte tot slot, als voorzitter van Club 25, Hugo Bongers voor zijn jarenlange verdienste als voorzitter van de Rotterdam Promotieprijs.