Geschiedenis

In december 1965 kwamen vijfentwintig Rotterdammers uit de wereld van de journalistiek, public relations en communicatie bijeen in het Hulstkampgebouw aan de Maaskade op uitnodiging van Hulstkamp Distilleerderij directeur B.P.M.M. Hoogeweegen.

Het Hulstkampgebouw op het Noordereiland vormt een markant monument in de Rotterdamse skyline.

Hoogeweegen stelde zijn – in die dagen  beroemde – gastvrije Hulstkampcafé ter beschikking. Het vijfentwintigtal constateerde dat er in Rotterdam veel aan havenpromotie werd gedaan, maar dat de stad weinig aandacht kreeg en dat daaraan iets gedaan zou moeten worden. De vijfentwintig door Hoogeweegen uitgenodigde personen in de bijeenkomst van december 1965 besloten om door te gaan met de promotie  van de sterk groeiende haven en daar en boven meer aandacht te genereren voor de stad Rotterdam.

Die stad had toen wel is waar niet zoveel te bieden om een sterke stadspromotie mogelijk te maken, maar de vijfentwintig (alleen) mannen besloten toch een poging te wagen meer evenwicht te brengen in de promotie van haven en stad samen. De afspraak werd gemaakt om met die groep van vijfentwintig éénmaal per maand bijeen te komen om te spreken over een Rotterdampromotie- onderwerp. Club 25 was geboren en komt sedert januari 1966 trouw eens per maand bijeen. De leden – thans ruim 80 – laten zich voorlichten door deskundigen uit eigen kring of van buiten. Zij bezoeken bedrijven, instellingen en overheidsdiensten die bijdragen aan de bekendheid van Rotterdam en discussiëren daarover.

Club 25 heeft geen rechtspersoonlijkheid en reeds in de eerste bijeenkomst werd vastgelegd dat de verkregen informatie als achtergrondkennis zou dienen en er geen publiciteit zou plaatsvinden. Tevens werd besloten dat als Club niet naar buiten zou worden getreden. Tot op de dag van vandaag komt Club 25 onder die naam maandelijks bijeen. Lid worden gaat op uitnodiging.

In 1971 kreeg de Club er behoefte aan éénmaal per jaar naar buiten te treden door het uitreiken van de Rotterdam Promotieprijs aan een persoon of organisatie die volgens de Clubleden uitermate veel heeft bijgedragen aan de goede naam van Rotterdam als stad en haven.

Benieuwd naar wie wij zijn?

Meer weten?