Geschiedenis

In december 1965 kwamen vijfentwintig Rotterdammers uit de wereld van de journalistiek, public relations en communicatie bij elkaar in het Hulstkampgebouw aan de Maaskade, op uitnodiging van Hulstkamp Distilleerderij, directeur B.P.M.M. Hoogeweegen.

Het Hulstkampgebouw op het Noordereiland vormt een markant monument in de Rotterdamse skyline.

Hoogeweegen stelde zijn – in die dagen  beroemde – Hulstkampcafé ter beschikking. Het gezelschap constateerde dat er in Rotterdam veel aan havenpromotie werd gedaan, maar dat de stad zelf in de promotie weinig aandacht kreeg.  De vijfentwintig personen (allen mannen) besloten daarop om met elkaar, op allerlei manieren en momenten, aandacht te organiseren voor de ontwikkelingen in Rotterdam die – binnen en buiten de stad – voor stadspromotie konden zorgen.

Ze maakten de afspraak om gezamenlijk (dus met 25 personen) eens per maand bij elkaar te komen om te spreken over een Rotterdampromotie-onderwerp. Club 25 was geboren en komt sinds januari 1966 iedere maand bijeen. De leden – op dit moment ruim 60 mannen en vrouwen – vrouwen  laten zich ‘bijlichten’ door deskundigen uit eigen kring of van buiten. Zij bezoeken allerlei bedrijven. organisaties en instellingen die (kunnen) bijdragen aan de bekendheid van Rotterdam. En zij zetten hun eigen netwerken en dat van Club 25 in om die bekendheid te vergroten, en zo de promotie van Rotterdam een ‘opkontje ’te geven.

Club 25 heeft geen rechtspersoonlijkheid en al in de eerste bijeenkomst werd vastgelegd dat de verkregen informatie als achtergrondkennis zou dienen en er geen publiciteit zou plaatsvinden. De leden besloten ook dat zij als Club niet naar buiten zouden treden. Lid worden gaat op uitnodiging.

In 1971 kreeg de Club er behoefte aan om eens per jaar toch naar buiten te treden door het uitreiken van de Rotterdam Promotieprijs aan een persoon of organisatie die volgens de Clubleden uitermate veel heeft bijgedragen aan de goede naam van Rotterdam als stad en haven. Tot op heden wordt de Rotterdam Promotieprijs ieder jaar uitgereikt door de burgemeester in de Burgerzaal van het Stadhuis.

Rotterdam Promotie Prijs 1993: Hotel New York

Benieuwd naar wie wij zijn?

Meer weten?